Redenen om natuurverf te verkiezen boven synthetische verf

In de eerste plaats zijn natuurverven en –beitsen bij de productie, en in het gebruik, minder milieubelastend. De ingrediënten van natuurverf bestaan uit natuurlijke grondstoffen die op natuurlijke manier worden afgebroken en weer door het milieu kunnen worden opgenomen. Dit in tegenstelling tot synthetische verven waarbij grondstoffen als aardolie gebruikt worden.

De fabrikanten van natuurverf zijn transparant in de samenstelling van hun verven. Door deze openheid kun je zelf nagaan of de verf geen stoffen bevat die nadelig is voor uw gezondheid of het milieu. Van de meeste fabrikanten kunt u de technische gegevens en samenstelling van de verf via het internet raadplegen.

Natuurverf, beter voor uw gezondheid!

Natuurverven en –beitsen zijn beter voor je gezondheid, met name bij het aanbrengen van de verf. De verf heeft een aangename geur en voorkomt huidaandoeningen en andere gezondheidsproblemen. Daarnaast heeft het gebruik van natuurverf een positieve invloed op de leefkwaliteit van de geschilderde ruimte. Het laat de muren meer ademen waarbij de luchtvochtigheid van de ruimte beter wordt gereguleerd.

Synthetisch muurverven hebben de eigenschap dat ze statisch opladen, met name in de winter. De behandelde oppervakken trekken hierdoor meer stof aan en worden sneller vuil. Natuurverf is daarentegen antistatisch en trekt geen stof aan. Naast een gezondere leefomgeving is natuurverf in die zin ook onderhoudsvriendelijker.

Betere hechting en bestand tegen invloeden

De hechting van natuurverven is door de fijne moleculen beter dan bij synthetische verven. Het gebruik van lijnolie in veel natuurverven, zorgt er voor dat de verf duurzaam elastisch wordt en minder snel scheuren en schilfers vertoond dan synthetisch verf.

Gelijkwaardig in prijs

Natuurverven zijn vergeleken met synthetische verven in prijs zo goed als gelijkwaardig. Uitgangspunt hierbij is dat u een overeenkomstig kwaliteitsniveau en uitstrijkvermogen kiest.

Bel ons voor meer informatie op 072-5127522.