Tierrafino Paint

Leem als natuurlijk bestanddeel

Leem heeft een aantal bijzonder prettige en unieke eigenschappen. Leem bestaat voor de helft uit zuurstof en voor 20% tot 40% uit silicium. Vooral dit mineraal bezorgt leem zijn unieke warmte- en vochtregulerende eigenschappen.

  • Leem is Antistatisch en schimmelwerend. Dit bevordert een gezond en evenwichtig binnenklimaat.
  • Leem is warm in de winter en koel in de zomer.
  • Tierrafino leemproducten onderscheiden zich door zachte warme en natuurlijke kleuren.
Zowel in woonhuizen als in kantoren, theaters, concertzalen, musea en utiliteitsgebouwen zorgt leem op wanden en plafonds voor een aangename sfeer en een verrassend kleurenspel.

Tierrafino ontwikkelt permanent nieuwe producten en houdt daarbij rekening met vragen en initiatieven van consumenten. Naast I-paint is er bijvoorbeeld ook T-paint, een 100% natuurlijke leem-structuurverf.

Tierrafino I-paint is een leemverf voor binnenmuren en plafonds. Deze verf bestaat voor het grootste deel uit leempoeder, afkomstig uit verschillende groeves in Europa. Hiervan wordt een verf gemaakt met een fijne zachte structuur. Muren en plafonds die behandeld zijn met I-paint voegen een interessante en speelse toets toe aan uw interieur.

En dan hebben wij het nog niet over de kleuren gehad. Tierrafino I-paint komt in een collectie zachte aardetinten: Dover wit, Delphi wit, Romeins oker, Nassau oranje, Djenné rood, Ayers Rock, Iquitos groen en Gomera grijs. Dit zijn de standaardkleuren. Deze kunnen onderling gemengd worden of met andere natuurlijke Tierrafino pigmenten, waardoor het aantal kleurschakeringen vrijwel onbegrensd is.

Tierrafino I-paint heeft daarbij nog enkele zeer prettige eigenschappen: het is damp-open en bevat geen enkel chemisch oplosmiddel. Daardoor draagt het bij aan een aangenaam en gezond klimaat in uw woning of werkruimte.

Van Tierrafino hebben wij de volgende producten:
  • Leemverf
  • Leemstuc